Meest gestelde vragen en antwoorden

Helpdesk bereikbaarheid:

7 dagen in de week van 10.00 tot 20.00 uur

support@allin1box.nl 

Is de All in 1 Box inclusief internet?

Nee, de All in 1 Box levert alleen de Live tv-diensten en bijbehorende software. Wij adviseren u het voordeligste all-in pakket bij uw internetprovider af te nemen. Dit is in de meeste gevallen goedkoper dan alleen internet (minimaal 50 Mbits) aangezien meerdere gebruikers via telefoon, tablet of ander apparaat zijn aangesloten.

Zit ik na een periode vast aan een abonnement?

Nee, na de afgesloten periode staat het u vrij om al dan niet tot verlenging over te gaan. Het kastje is uw eigendom en kan ook gebruikt worden voor andere Live tv-leveranciers.

Kan de All in 1 Box overal ter wereld worden gebruikt?

Ja, overal waar internet is en u beschikt over een televisie met HDMI-aansluiting. Onze losse Live Tv-abonnementen kunnen eveneens op de laptop gebruikt worden en bovendien past de box prima in de vakantiekoffer. Wij zetten uw account altijd vast op 1 land. Dit doen we om fraude te voorkomen. Maar als u veel op reis bent of op vakantie gaat kunnen we hem vrij schakelen. 

Kan ik het abonnement op verschillende apparaten gebruiken?

U kunt ons abonnement op maximaal 2 apparaten installeren, maar slechts op één apparaat tegelijk gebruiken. De server ziet aan het mac adres wanneer een abonnement op meerdere apparaten wordt ingezet. Dan zal de server de verbinding verbreken en bent u helaas alles kwijt. Wilt u wel op meerdere apparaten tegelijk kijken, vraag dan naar onze (korting)mogelijkheden.

Heb ik glasvezelinternet nodig om van uw Live tv gebruik te kunnen maken?

Nee, we raden wel een internetabonnement van minimaal 100 Mbits Voor het kijken is een stabiele internetverbinding met een snelheid van minimaal 50 Mbps wifi en 25 Mbits LAN-verbinding nodig. Test dit op het apparaat zelf. Een speedtest op een mobiel is niet representatief.

Kan ik zelf apps toevoegen aan de All in 1 Box?

Ja, u kunt zelf apps vanuit de Playstore toevoegen. Dit doet u op eigen risico. Mocht de All in 1 Box door het zelf installeren van externe apps niet of niet meer goed functioneren, dan bedragen de kosten van her configuratie 49,95 euro.

Is All in Box ook telefonisch te bereiken?

Nee, daar wij niet in Europa zijn gesitueerd en om de kosten zo laag mogelijk te houden, hebben wij er voor gekozen om contact via email  (support@allin1box.nl) te doen.

Wordt mijn IP-adres gekoppeld aan het abonnement?

Nee, All in 1 Box slaat geen gegevens of logboek op. Uw gegevens worden na een bestelling automatisch gewist. Het is dan ook belangrijk om uw bestel en / of account nummer te bewaren. Deze heeft u bij contact nodig

Ik zie geen zenders en heb geen verbinding, wat nu?

Log uit op uw account (poppetje bovenin app). Sluit de app af en start opnieuw op, daarna logt u weer in. Klik HIER voor meer info.   Krijgt u nog geen verbinding, controleer dan uw internet. Kijk bijvoorbeeld of YouTube werkt. Onder List Users staat uw account.

Moet ik VPN hebben om te kunnen kijken?

Nee, in principe niet. Helaas zijn er landen / providers in Europa en Noord-Amerika die IPTV blokkeren. Neem geen Nord VPN, deze werkt niet altijd goed met onze Live Tv. Wij raden 5 euro VPN aan. Wij raden VPN aan voor Spanje (Balearen) en Duitsland. 

Ik zie geen reviews op de site, waarom niet?

Ook hier waarborgen wij de privacygegevens van onze klanten. Een Europees onderzoek toont bovendien aan dat de meeste reviews door de site-eigenaren zelf zijn gegenereerd. Daar doen wij niet aan mee. Onze wereldwijde tevreden klantenkring spreekt voor zich.